Culinaire tip: Restaurant DA Maurizio in Scherpenisse (NL)

Restaurant Da Maurizio, voorheen Vis aan de Markt , is gelegen aan De Hoge Markt in Scherpenisse (NL). Keukenchefs Patrick en Maurizio (Maurice de Coninck) serveren er de heerlijkste gerechten met verse producten van het seizoen en de streek, bereid naar Italiaans receptuur.

DSC_0890Maurizio is een selfmade chef die bekend staat om zijn bereidingen van de Oosterscheldekreeft en andere prachtige Zeeuwse producten. Bovendien is hij een fervent wijnliefhebber en wijnkenner. Zijn jarenlange voorliefde voor zeker Italië, zijn lidmaatschap van de chefs alliantie van Slow Food en zijn stages in Italië hebben geresulteerd in een concept waar de Zeeuwse nuchterheid samengaat met het zwoele temperamentvolle Italië.

In Restaurant Da Maurizio is het genieten van onder andere gamba’s met een Italiaans tintje, osso buco, T-Bone steak en een smakelijk gebakken zeetong. Maar ook voor de viergangenmenu ‘Menu Maurizio’, al dan niet met bijpassende wijnen, moet je bij Restaurant DA Maurizio zijn.

DSC_0906
Harder met tartaar, limoen, basilicum en zeezout

Chef Maurizio had voor ons een gastronomisch diner met bijpassende wijnen voorzien.

Als voorgerecht serveerde de chef harder, een voor velen onbekende vis. De harder is vegetarische vis, die algen en wieren graast van de rotsen, dijken en haveninstallaties. De Zeeuwse harder werd geserveerd met tartaar, limoen, tomaat, basilicum en zeezout.

DSC_0909.jpg
Thoolse ui, gevuld met uicreme, knolselder, kreeft en truffel

Daarna volgde een Thoolse ui, gevuld met uicreme, knolselder, kreeft en truffel. Met als volgend gerecht mesheften met look, sjalot, rodewijnazijn en peterselie

Met als hoofdgerecht Thools pre sale lam, dit lamsvlees werd geserveerd met tomaat, bonen, linzen, look,  peterselie en pancetta.

DSC_0922
Thools pre sale lam met tomaat, bonen, linzen, look, peterselie en pancetta

Restaurant Da Maurizio

Hoge Markt 8

4694 CG Scherpenisse

Nederland

E: info@da-maurizio.nl

W: http://visaandemarkt.nl/

Bekijk HIER alle foto’s

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s