Culinaire tip: Restaurant Oosterse Zwaan in Grubbenvorst (NL)

Wie houdt van de Chinees-Indisch keuken kunnen we zeker Chinees Specialiteiten Restaurant Oosterse Zwaan in Grubbenvorst aanbevelen. In dit stijlvol restaurant in het centrum van Grubbenvorst zorgt gastvrouw Tjing-Tjing voor een vlotte en vriendelijke bediening, terwijl chef-kok Sun de lekkerste gerechten bereidt.

sized_DSC_0749

Restaurant Oosterse Zwaan is gelegen in een historisch pand uit 1796. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is het pand gedeeltelijk verwoest en is terug in ere hersteld. Tjing-Tjing en Sun hebben het pand ingericht en baten hier sinds 1999 het restaurant uit.

In Restaurant Oosterse Zwaan breidt de chef gerechten uit de vier bekendste Chinese keukens: de Shanghai-, Kanton-, Peking- en Szechuankeuken. Naast à la carte eten is er een ruime keuze aan menu’s. Het menu Oosterse Zwaan is een combinatie van gerechten van de bekendste Chinese keukens en voor de vis- en schaaldierenliefhebbers heeft chef Sun speciaal het Zeebanket menu samengesteld met originele Chinese gerechten. Ook staan er voor de liefhebbers vegetarische gerechten op de kaart en wordt er rekening gehouden met personen met allergieën.

sized_DSC_0764
Garnalen, bereidt met vijf kruiden en knoflook, op een bedje van peultjes en afgewerkt met paksoi en rode pepertjes

Tijdens ons bezoek aan Restaurant Oosterse Zwaan in Grubbenvorst bereidde de chef enkele heerlijke specialiteiten voor ons. Bij het aperitief serveerde de gastvrouw een amuse-gueule, bestaande uit garnalen met filodeeg en een zoet vruchtensausje van appel en peer.

Aansluitend volgde het voorgerecht: een bordje met garnalen, bereidt met vijf kruiden en knoflook, op een bedje van peultjes en afgewerkt met paksoi en rode pepertjes.

Na de heerlijke Won-ton soep werden onze smaakpapillen verwend met gestoomde Pangafilet met lenteuitjes, gember en sojasaus. Het volgende gerechtje was best pittig, een coquille met speciale kruiden, pittig maar lekker!

sized_DSC_0786
Gestoomde Pangafilet met lenteuitjes, gember en sojasaus

Op de gietijzeren plaat serveerde de chef drie soorten vlees: varken, kip en rund met seizoensgroenten waaronder Chinese champignons. Ook gerecht is best pittig van smaak.

Restaurant Oosterse Zwaan onderscheidt zich van andere Chinese restaurants door de heerlijke gerechten, de aangename sfeer en de vriendelijke bediening. Dit is een adresje voor de fijnproevers!

sized_DSC_0794
Varkens-, kip- en rundvlees op een gietijzeren plaat met seizoensgroeten

Restaurant Oosterse Zwaan

Pastoor Vullinghsplein 7

5971 GB Grubbenvorst

Nederland

Gesloten op maandag en dinsdag, behalve op feestdagen

tel : 077-327 00 58

www.oostersezwaan.nl

Bekijk HIER alle foto’s

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s