Praten en proeven over paddenstoelen doe je in ‘De Paddestoelerij’

sized_DSC_0479
Silvia Kleuskens, Debby Hanssen en Sandra Kleuskens

Wie in de buurt van Grubbenvorst komt, moet zeker eens een bezoekje brengen aan ‘De Paddestoelerij’. De Paddestoelerij is een unieke lunchroom met overheerlijke zelfgemaakte producten. Debby Hanssen runt samen met Sandra Kleuskens en Silvia Kleuskens dit uniek restaurant.

“De Paddestoelerij in Grubbenvorst is uniek in de wereld. Wij maken zelf streekproducten zoals roomboterolie, tapenade, kruidenpasta en we hebben ook ons eigen champignonbier : Shii take bier.

We werken met geen menukaart, maar een verrassingslunch volgens aanbod van de champignons. Uiteraard we werken we steeds met verse producten en naast champignons gebruiken we ook spinazie en broccoli. We trachten steeds zo divers en gezond mogelijk te koken”, aldus Debby Hanssen.

Terwijl Sandra en Silvia de lunch voor de gasten bereiden, neemt Debby de rondleidingen voor haar rekening. Wij van Lekker Uit gingen er een kijkje nemen en leerden heel wat bij over paddenstoelen. Zo leerden we dat paddenstoelen meestal aan de voet van bomen groeien en dat het geen planten maar schimmels zijn. Alvorens een rondleiding door het bedrijf aan te vatten, kregen we een informatiefilm te zien over paddenstoelen.

sized_DSC_0486

Daarna vertelde Debby over de teeltvoorbereiding en hoe de paddenstoelen worden geteeld, verzorgd en geoogst. Ook kregen we nuttige tips hoe we het best champignons kunnen worden behandeld en bewaard.

sized_DSC_0469

Na de rondleiding was het tijd voor te proeven. Het restaurant is zeer leuk ingericht, er zijn bewust en consequent diverse elementen vanuit de champignonteelt geïntegreerd in het hele interieur.  Zo hangen er boven de tafels lampen uit de plukcellen, aan het plafond zijn kisten waar champignons in gekweekt worden bevestigd en de gordijnen zijn gemaakt uit doek dat in de kisten ligt. Er is een transportband en je kan zelfs tafelen aan een tafel waarin je alle facetten ziet die nodig zijn om een champignon te kweken.

sized_DSC_0475

De lunch bestond uit een champignon-aspergesoufflé met hamblokjes, een taartje van champignons, gebakken spek en ui en een gepanneerde champignon gevuld met spinazie. Hierbij dronken we een shii take biertje, een amberkleurig biertje van 9%.

Je staat versteld van wat je allemaal met champignons kunt maken. Ook leuk meegenomen is dat champignons veel vitaminen en mineralen bevatten en vet- en cholesterolarm zijn.

sized_DSC_0509

Voor zakenmensen zijn er twee vergaderruimten beschikbaar, een kleine ruimte voor 8 à 10 personen en een grote ruimte tot 20 personen. In de winkel kan je naast champignons, ook leuke spulletjes en cadeaupakketjes kopen.

De Paddestoelerij is geopend van maandag tot vrijdag van 10:00u tot 15:00u en op de eerste zondag van de maand.

Een rondleidingkost € 12,95 per persoon en omvat

  • ontvangst met koffie/thee en een champignonbonbon
  • rondleiding
  • kleine proeverij van paddenstoelproducten (bestaande uit drie hapjes), inclusief kan water en vruchtensap op tafel
  • sized_DSC_0446

De Paddestoelerij

Horsterweg 80

5971 NG Grubbenvorst

Telefoonnummer: (077) 366 17 08

E-mail: info@depaddestoelerij.com

Meer info op www.depaddestoelerij.com

Bekijk HIER alle foto’s

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s