Beleef de unieke sfeer in Hotel Herberg De Lindehoeve in Grubbenvorst (NL)

Wij vonden dat het tijd was om er even tussenuit te knijpen en gingen via internet op zoek naar een leuk hotelletje. Wanneer we Hotel Herberg De Lindehoeve tegenkwamen tijdens onze zoektocht, sprak ons dit meteen aan en besloten om een verblijf van twee nachten te boeken.

Ter plaatse aangekomen besloten we eerst nog om een bezoekje te brengen aan De Paddestoelerij aan de overkant van het hotel. Na een rondleiding kwamen we alles te weten hoe champignons gekweekt worden en genoten we van een heerlijke lunch met verrassende gerechten met champignons. Daarna gingen we richting hotel Herberg De Lindehoeve.

sized_DSC_0059

Onze auto konden we gratis parkeren op de grote parking aan het hotel. De eerste die we ontmoette was Guido, de lieve hond des huizes. Aan de receptie werden we hartelijk ontvangen door de waard Paul die ons allereerst een kopje vers gezette koffie aanbood en een gezellige babbel met ons deed in de gelagzaal.

sized_DSC_0642

Door de knusse inrichting en de gastvrijheid en hartelijkheid van Paul voelden ons hier meteen thuis. In de herberg heerst een heel andere sfeer dan in een hotel. In de woonruimtes staan grote koelkasten gevuld met frisdranken, bier en wijnen. Je mag er zelf uitnemen wat je wenst en wanneer je maar wil. Je schrijft op wat je genomen hebt en bij het uitchecken wordt dit verrekend. Hierdoor heb je echt het gevoel dat je thuis bent. Paul vertelde ons over de streek en wat we zeker moesten doen was een bezoekje brengen aan het Fenlo GreenPark, het voormalige Floriadepark en aan ijssalon Clevers in Grubbenvorst.

sized_DSC_0525

We hadden het zo gezellig samen met Paul dat het niet bij één kopje koffie bleef. Daarna wees Paul onze kamer. We kregen kamer 9 toegewezen. Een heel comfortabele kamer met grote badkamer met toilet, douche, toiletartikelen en een haardroger. In De Lindehoeve wordt werkelijk aan alles gedacht: naast de koffie- en theefaciliteiten lag er op de kamer ook een flesje water, een zakje nootjes, snoepjes, papier en pen. Elke dag werd dit aangevuld. Een leuke extra service!  

Op de gang staat, voor wie zin heeft in iets fris, een drankenautomaat en wie graag een boek wil lezen kan zijn keuze maken uit het aanbod romans. Aan de muren zijn er schilderijen bewonderen van paardenschilder Ton van der Weerden.

sized_DSC_0070

Nadat we ons geïnstalleerd hadden besloten we om even naar het dorp Grubbenvorst te rijden, 4 km verderop en maakten een kleine wandeling. Natuurlijk mocht een ijsje van Clevers niet ontbreken. En Paul had meer dan gelijk. Het ijs is er hemels!

Dan terug richting hotel om ons even op te frissen en was het tijd voor het diner. Na een heerlijke bourgondische maaltijd met seizoensgroenten dronken we nog iets – mijn man natuurlijk een Lindeboom biertje –  en gingen naar bed, want we hadden de volgende dag grootse plannen.

sized_DSC_0607

Na een heerlijke nachtrust, waar de goede bedden zeker deel van uitmaakten, gingen we richting gelagzaal voor het ontbijt. Wij mochten plaatsnemen waar we zelf wensten en de krant lag al te wachten. Het ontbijt werd opgediend aan tafel en bestond uit vers gesneden vleeswaren en kaas, wat een grote meerwaarde is, confituur, broodjes, yoghurt en fruit aangevuld met broodjes. Paul kwam vragen hoe we ons eitje wilden hebben. Tijdens het ontbijt kregen we koffie, thee en versgeperst fruitsap naar believen.

sized_DSC_0845

Na dit stevig ontbijt besloten we om een fiets te huren en de ‘Peelroute’, een fietstocht van ongeveer 35 km te rijden. Wanneer we thuiskwamen moesten we toch wel even bekomen van de wind,.toch besloten we niet veel later om nog een wandeling te gaan maken in het Venlo GreenPark. Hier vond in 2012 de Floriade plaats, een wereldtuinbouwexpo die meer dan 2 miljoen bezoekers naar regio Venlo trok. Nu kan je er rustig wandelen of fietsen, ook honden zijn er toegelaten.

sized_DSC_0905

Al vlug werd het tijd voor alweer een bourgondische maaltijd bereidt door de chef des huizes. De porties zijn zo groot dat zelfs de grootste eters moeite hebben met alles op te krijgen. Na het diner stak Paul de houtkachel aan op de binnenplaats, wat meteen zorgde voor nog meer gezelligheid.

De sfeer die in de herberg heerst heb ik nog nooit eerder meegemaakt. Mensen die elkaar nog nooit ontmoet hebben, zitten hier samen te eten, te praten, te drinken en te lachen. Kan het leven nog mooier zijn?

De volgende morgen stond het ‘Voermansontbijt’ op ons te wachten. Een ontbijtbuffet om U tegen te zeggen, nooit gezien zo’n aanbod aan overheerlijke producten! Ideaal om een verjaardagsfeestje, communie, huwelijksverjaardag,.. te vieren of gewoon met z’n tweetjes. Drie uur lang konden we genieten van al dit lekkers. Buiten stonden de paarden en je kon een kijkje nemen in de stallen. De kinderen konden een ritje maken op de pony of een spel spelen. Na het ontbijt genoten we nog even na op het terras in het zonnetje en was het tijd om te vertrekken.

sized_DSC_0008

We zullen nog heel lang terugdenken aan ons verblijf in Herberg De Lindehoeve. Je hebt er een totaal andere beleving dan op hotel. In Herberg De Lindehoeve heerst een ouderwetse gezellige en gemoedelijke sfeer. Het is een plaats waar mensen samenkomen, gezellig iets drinken en eten en samen lachen. Iedereen voelt zich hier thuis, Paul is de perfecte gastheer en weet steeds opnieuw de wensen van de gasten met de glimlach te vervullen. Kwaliteit wordt hier hoog in het vaandel gedragen.

We really had the time of our life. En daar zorgde vooral Paul, José en het hele team van Herberg De Lindehoeve voor!

Hotel Herberg de Lindehoeve

Horsterweg 51

5971 ND Grubbenvorst

Nederland

T: +31 0)773270135

E: info@delindehoeve.info

www.delindehoeve.info

Bekijk HIER alle foto’s

Advertenties