Culinaire Tip: Restaurant Lane 12 in Schelle

In september 2016 opende op de A12 te Schelle Restaurant Lane 12, het nieuwe restaurant waarmee de vroegere WIMA Bowling werd uitgebreid.

Met Lane 12 wil Wima zich onderscheiden van andere bowlingzalen. Naast een partijtje bowling kun je in Lane 12 ook genieten van culinaire verwennerij. Maar je hoeft niet te bowlen om te kunnen genieten van de kunsten van chef Frank Pets, het restaurant heeft een aparte ingang.

sized_DSC_0214

In Restaurant Lane 12 kun je genieten van pure en hoogstaande gerechten, bereid volgens de allernieuwste keukentechnieken. Het restaurant beschikt over zowel een houtskooloven, een broiler, een smoker als een steenoven. Uniek in België!

Restaurant Lane 12 is dé place-to-be voor foodies. Lunchen en dineren doe je in een industrieel interieur dat trendy en stijlvol is ingericht. Plaatsnemen doe je aan één van de cosy tafels en kies een plaatsje uit één van de comfortabele stoelen of op de lederen zitbank met kussens. Restaurant Lane 12 biedt plaats voor 400 personen en is onderverdeeld in verschillende compartimenten, waar telkens een andere sfeer heerst.

sized_DSC_0228

In Lane 12 kan je 7 dagen op 7 terecht voor een à la carte etentje, lunchmenu of Flavours menu. In de weekend kun je er genieten van de Full Experience met de befaamde buffetten met showcooking. Elk gerecht wordt door chef Frank Pets en sous-chef Dimitri Van Boxstael met kwaliteitsproducten in de open keuken klaargemaakt voor jou. De chef werkt samen met topleveranciers, primeurgroenten en exclusief vlees van slagerij Dierendonck en Luc De Laet. In de rijpingskast kun je het vlees van de beste kwaliteit aanschouwen.

sized_DSC_0212

A la carte

Op de menukaart vinden zowel vlees- en visliefhebbers als vegetariërs hun gading. Een greep uit het aanbod van Lane 12: coquilles gerookt op appelhout, smokey Caesar salade, vegetarische lasagne, Mediterrane quiche veggie, entrecôte van graangevoederd rund, ‘Oakheart’ zalm en op beukenhout gerookt varkenshaasje.

Lane 12 heeft een echte ‘sharing is caring’ cultuur

De tapascultuur en het delen van gerechten is erg hip tegenwoordig en hierop heeft Chef Frank ingespeeld. In Restaurant Lane 12 kun je op een unieke manier tafelen met gerechten om te delen. Je kiest per persoon een hoofdgerecht van de kaart. Daarbij kies je uit het aangeboden assortiment side dishes samen met je tafelgenoten, twee koude bijgerechten en drie warme bijgerechten, om samen te delen. De side dishes geven een extra touch aan je gekozen gerecht. Op restaurant gaan met z’n tweetjes of met vrienden maakt het zoveel gezelliger met de sharing dishes.

sized_DSC_0275

Het Flavours menu

Met het Flavours menu stel je je eigen menu samen en bepaal je zelf het aantal gangen. Voor de prijs van € 40,00 krijg je een driegangenmenu. Het is ook mogelijk om enkel een hoofdgerecht (€ 25,00) en/of voorgerecht (+ €10,00) en/of dessert (+ €5,00) te bestellen.

Als voorgerecht krijg je tapas om te delen. Als hoofdgerecht heb je de keuze tussen vlees- en visgerechten of vegetarisch, dat geserveerd wordt met side dishes. Als nagerecht krijg je een assortiment desserts aangeboden om te delen. Hierbij kan je opteren voor een drankenforfait (€ 12,00 pp) en kan je dit, indien gewenst, combineren met een partijtje bowling.

5×15

5×15 is een lunchformule voor wie op zoek is naar een korte lunchbreak tegen een zacht prijsje tijdens het shoppen of een zakelijke lunch. Vijf overheerlijke bereidingen voor slechts € 15,00. Lekker, licht en vooral gezond.

sized_DSC_0461
Chef Frank Pets en ober Abi

Full Experience

In het weekend blijft de aloude à volonté buffetformule “Full Experience” bestaan, een buffet dat zich onderscheidt van andere buffetformules. Bij Restaurant Lane 12 kan je genieten van een culinaire ‘all you can eat formule’ met kwalitatieve producten. Door de vernieuwende kooktechnieken en te werken met primeur producten werd de kwaliteit naar een hoog niveau gebracht.

Feesten

Ook voor bedrijfsuitjes, groepen en allerhande feestjes kun je terecht bij Restaurant Lane12.

Je hebt de keuze uit Bowl & Streetfood formule, Bowl Full Experience en Bowl & Flavours. Kies zelf de ideale formule voor een leuke avond met vrienden, familie of collega’s.

Verjaardagsfeestjes voor kinderen zijn nog nooit zo plezant geweest. Smullen van een rijkelijk buffet, spelen in speelhuisje of op de klimmuur en bowlen aan een zacht prijsje.

En elke zondagmorgen kun je genieten van een rijkelijk gevuld ontbijtbuffet, al dan niet gecombineerd met een partijtje bowling.

sized_DSC_0305
Tartaar Tonato: een heerlijke tartaar van entrecôte, met opgelegde venkel, antiboise, tonijnsaus en garnituren

Onze lunch bij Restaurant Lane 12

Tijdens ons bezoek aan Lane 12 genoten we van een driegangenlunch.

Starten deden we met een aperitief maison: een violette likeur en Tanqueray Gin, afgetopt met espuma van gin-tonic. Hierbij werden olijven, pesto en huisgemaakte focaccia geserveerd.

sized_DSC_0281
Gamba’s van de grill. Vier butterfly gamba’s met tartaarsaus en garnituren

Als voorgerecht koos ik voor Black tiger Gamba’s van de grill. Vier butterfly gamba’s met tartaarsaus en garnituren. Mijn man bestelde een tartaar tonato: een heerlijke tartaar van entrecôte, met opgelegde venkel, antiboise, tonijnsaus en garnituren.

Als hoofdgerecht kozen we voor de Smokey Sins. Een schotel met verschillende soorten vlees om te delen. De Smokey Sins bevat een Secreto burger: een hamburger met secreto 07, guacamole, Romeinse sla en cheddar. Secreto 07 is vlees van een Spaans runderras, dat ingewreven wordt met een mengeling van zeven kruiden en zeven weken lang in de rijpingskamers van Luc de Laet gerijpt en gedroogd wordt.

sized_DSC_0374

Naast de Secredo burger is er ook de Pulled Beef burger. Pulled beef, bij ons bekend als draadjesvlees, is rundvlees dat twee dagen lang gepekeld wordt. Daarna wordt het vlees op lage temperatuur twaalf uur gegaard en dan nog eens vier uur gerookt. Daarna wordt het uiteengetrokken in slierten. Zeer speciaal en lekker van smaak!

Op de Smokey Sins schotel vinden we verder venkelworst, spare ribs, gelakt buikspek en Butterfly chicken terug. Butterfly chicken is een piepkuiken van slagerij Dierendonck, dat gepekeld wordt, traag gegaard en afgebakken wordt op de broiler.

sized_DSC_0353

Smokey Sins wordt geserveerd met pickled sides, green salade en roundcut frieten (holgesneden frietjes met schil aan) en dit met drie sausjes : zelfgemaakte mayonaise, smokey bacon en bbq saus.

De dessertkaart bestaat uit zes overheerlijke nagerechten. Wij kozen voor respectievelijk een Dame Blanche Lane 12: vanille ijs met brownie, crumble, Tonka bavarois en chocolade kroepoek en een Pavlova : mascarpone ijs met meringue, frambozenmousse, Griekse yoghurt en rood fruit.

sized_DSC_0416
Dame Blanche Lane 12

Onze heerlijke lunch sloten we af met een cappuccino. Bij Lane 12 heb je de keuze tussen een cappuccino met gestoomde melk of met slagroom. Ik ging voor de gestoomde melk.

sized_DSC_0439
Pavlova

Restaurant Lane 12 is een klassezaak en is een echte aanrader op elk gebied. Uitstekende gerechten, die zeer verzorgd en lekker zijn. Een uniek en gezellig kader met vriendelijke en vlotte bediening. Op de uitgebreide wijnkaart vind je zowel kwaliteitswijnen, wereldwijnen als huiswijnen terug, die je per fles als per glas kunt bestellen. Ober Abi heeft kennis van zaken en een goede wijnkennis. Hij weet perfect welke wijn bij welk gerecht past.

Restaurant Lane 12 staat voor kwaliteit en service en dat alles in de perfectie uitgevoerd. Kortom, Restaurant Lane 12 is een toprestaurant!

Restaurant Lane 12

Boomsesteenweg 35

2630 Schelle

Tel. 038448977

www.lane12.be

Bekijk HIER alle foto’s

Advertenties