Food Truck Festival groot succes in Sint-Niklaas

Het weekend van 23 tot 25 juni was een top weekend vol evenementen in Sint-Niklaas. Traditiegetrouw vonden er de terrasjesdagen plaats en kon iedereen deelnemen aan de toeristische opendeurdag, waar je tijdens een gratis wandeling door het historische centrum Sint-Niklaas kon verkennen en in musea en kerken werden gratis rondleidingen gegeven door gidsen.

Op de Grote Markt was er de beachvolleybalhappening en streek het reizend Food Truck Festival ‘Kantien Royal’ neer. Kantien Royal is een food truck festival met de beste Foodtrucks die de heerlijkste gerechten en de hipste zomerse drankjes serveren. Drie dagen lang was de Grote Markt de place-to-be voor iedereen die van eten en drinken houdt. Het aanbod van de 25 food trucks was heel divers en er was voor elk wat wils: van ijsjes, sushi, wraps, frieten tot culinaire hoogstandjes.

sized_DSC_0877

 

Wij van Lekker Uit waren ook aanwezig op het Food Truck Festival in de Wase hoofdstad en zagen dat het goed en vooral lekker was!

VITAMIN SEA

Chef Jonathan Oliver heeft ervaring opgedaan in sterrenrestaurants, o.a. bij  De Jonkman in Brugge. In 2015 kreeg hij de titel viskok van het jaar. De chef was toe aan een nieuwe uitdaging in zijn leven. Samen met zijn echtgenote Elke startte hij drie weken geleden met hun foodtruck ‘Vitamin Sea’.  “Vitamin Sea staat voor al het gezonde dat uit de Noordzee komt, onze fantastische eigen Noordzeevis”, aldus Jonathan.

Chef Jonathan maakt gerechten met vis die uit de Noordzee komt. Elke dag haalt Jonathan verse vis, die door de lokale Zeebrugse vissers gevangen wordt, rechtstreeks van de boot. De vis wordt door de chef zelf ontveld en gefileerd en maakt hiermee heerlijke en kwalitatieve gerechten.

Je hebt er de keuze tussen de huisgemaakte fishburger met spitskool en verse tartaarsaus. een bordje met noordzeecrab met Thaise salade, zure room en krabvlees en de Taco ‘Catch of the Day’ met avocado, chorizo en salsa verde.

sized_DSC_0913
Noordzeecrab met Thaise salade, zure room en krabvlees

Terwijl je wacht wordt je gerecht met verse producten à la minute bereidt. De gerechten die chef Jonathan serveert zijn van gastronomisch niveau en zeer lekker!. Vrijdag 30 juni, zaterdag 1 juli en zondag 2 juli  is Vitamin Sea te vinden op foodtruckfestival Kantien Royal te Lokeren.

Meer info op www.facebook.com/Vitaminseafoodtruck

SWEETIES ON TOUR 

Bij Foodtruck ‘Sweeties on Tour’ kun je terecht voor de Bubble Waffle. De bubble waffle is een populair streetfood gerecht in Hong Kong. Sweeties on Tour bracht deze bubble waffle mee naar België en heeft een eigen recept samengesteld om deze wafels te maken. Deze wafel doet mij denken aan de noppenfolie (bubble wrap in het Engels), waarvan het als kind toch zo leuk was om de bubbeltjes één voor één te doen ploffen.  

De bubble waffle is krokant vanbuiten en zacht vanbinnen en wordt geserveerd met artisanaal ijs, vers fruit, zelfgemaakte sauzen, slagroom. Alles wordt huisgemaakt bij Sweeties on Tour. Er zijn verschillende combo’s verkrijgbaar, maar het is ook mogelijk om je eigen wafel samen te stellen. Wij proefden de Fruit Delight: een bubble waffle met vanille ijs, huisgemaakte frambozencoulis, verse fruitsla en bresiliennenootjes.

Meer info op www.sweetiesontour.be

SMOKERS FOOD TRUCK

In 2016 startte Jose Manuel met de ‘Smokers Food Truck’  In 2017 kreeg hij al meteen een mooie bekroning met de titel “The best food truck 2017”.

“Samen met mijn jeugdvriend Laurent kocht ik een oude truck., die we ombouwden tot een perfect uitgeruste keuken op wielen. In onze foodtruck hebben wij een stoomoven, koude rook oven, friteuse, bain marie en niet te vergeten onze Yoder smoker, die gestookt wordt met hout en waarmee we de authentieke American bbq smaak brengen.

Wij starten altijd van verse producten, bij ons wordt alles huisgemaakt, ook de sauzen. Onze specialiteit is pulled pork dat zes dagen gepeld wordt en daarna ingewreven wordt met een eigen kruidenmengeling, om nadien tien uur te roken. Wij staan niet alleen op food festivals, maar je kan ons ook boeken voor allerlei evenementen, zowel groot als klein,” aldus Jose Manuel.

Wij proefden er de Texas Pulled Pork: een lauwwarm knapperig chili broodje met pulled pork, rauwkost en afgewerkt met huisgemaakte bbq saus. De Smokers Food Truck straalt passie, ambacht en authenticiteit uit. De gerechten die geserveerd worden zijn om duimen en vingers af te likken!

Meer info op www.smokersfoodtruck.com

PIQUE NIQUE

‘Foodtruck Pique Nique’ van Sheela Serneels en Tim Shoenmaeckers verkopen heerlijke wraps. Je hebt er de keuze uit de Wrap Thai Beef, Wrap Chicken Ceasar en de Veggie Wrap Falafel. Wij proefden de Thai Beef : een lekkere wrap gevuld met gemarineerde biefstuk, sesammayonaise, koriander, droge uitjes, pikante groentenmix en ijsbergsla.

Terwijl we genoten van een heerlijke, frisse hap vertelde Sheela en Tim hun apart verhaal over hun speciale foodtruck. Want vooraleer hij omgebouwd werd als foodtruck heeft de truck dienst gedaan als trailer voor stunts in Hollywood. Daarna is hij bij VTM terecht gekomen en werd hij gebruikt voor opnames. De truck is nadien terecht gekomen op de schroothoop, tot de eigenaars van Pique Nique hun oog er op lieten vallen en die de truck omgebouwden tot foodtruck.

Meer info op www.piqueniquegent.be

TAPAS CROQUETAS

Bij ‘’Tapas Croquetas’ kun je genieten van heerlijke Belgische tapaskroketjes. Eigenaar Meint Gaasbeek heeft speciaal voor de Kantien Royale in Sint-Niklaas de 12 lekkerste kroketjes voor jou uitgekozen zoals kroketjes met truffel, scampi, rivierkreeft, chorizo, Gandaham,…

Je kunt er kiezen uit een assortiment Vis, een assortiment Land of een Tapasbord. Ook voor vegetariers heeft Meint een assortiment tapaskroketten. Wij mochten alvast proeven en kregen een assortiment Vis en Land aangeboden. Deze tapaskroketten zijn een echte aanrader, heerlijk smeuïg en smaken die je in een kroket niet zou verwachten.

Bekijk HIER alle foto’s

 

Advertenties