Uit Tip: China Light Zoo 2017

on

Vanaf 1 december 2017 tot 14 januari 2018 toveren Chinese kunstenaars ZOO Antwerpen opnieuw om tot het sprookjesachtige China Light ZOO. Deze derde editie van China Light is opnieuw verrassend, indrukwekkend en betoverend. Burgemeester Bart De Wever mocht samen met Dries Herpoelaert, directeur van Zoo Antwerpen en schepen Koen Kennis de lichten officieel aansteken en zo de start geven van een nieuwe editie China Light ZOO.

sized_sized_DSC_0803

Dit unieke Chinese festival reist de hele wereld rond en keert na het overweldigende succes van vorig jaar terug naar ZOO Antwerpen om de bezoekers  te betoveren met een volledig nieuwe China Light ZOO.

sized_sized_DSC_0860

In deze derde editie leer je het oude China met zijn mythische dieren, symboliek en legendes kennen, versierd met dromerige en traditionele muziek en magische Chinese dansen. Beleef  een onvergetelijke avond tussen de honderden reusachtige lichtobjecten in de vorm van kleurrijke dieren en bloemen die verspreid staan in de ZOO. Zo is er een vier meter hoge Boeddha, een heus terracotta leger en wandel je langs een oceaan waar een vijftien meter lange walvis te bewonderen valt.

sized_sized_DSC_0813

De avondwandeling tussen de lichtjes krijgt een extra beleving want op vaste tijdstippen geniet je op twee podia van traditionele dansen. Met de pauwendans en de maandans brengen je als toeschouwer helemaal in de Chinese sfeer.

Genieten van het China Light-Menu

Maak je China Light ZOO ervaring compleet met een China Light-Menu. Kom voor of na je bezoek tafelen in de sfeervolle Paon Royal, vlak naast de ingang van ZOO Antwerpen.

Je schuift aan tafel voor een heerlijk driegangenmenu waarbij je telkens de keuze hebt uit 2 gerechten. Ook aan vegetariërs is gedacht. Na voorgerecht en hoofdgerecht bieden we je de keuze uit twee dessertjes om lekker af te sluiten. Dranken zijn niet inbegrepen: je bent vrij om te kiezen wat je drinkt.

Ook de kleinste fijnproevers zijn welkom. Het China Light-Menu is ook beschikbaar op kinderformaat.

sized_sized_DSC_0858

Praktisch

China Light Zoo is te bezoeken vanaf 1 december 2017 tot 14 januari 2018 na de openingsuren van de Zoo, er moet ook een apart toegangsticket voor gekocht worden.

Open van 18 tot 21.30u, gesloten op 24 en 31 december. Tickets kosten 12 euro voor abonnees en 15 euro voor niet-abonnees. Kinderen en 65+ krijgen korting.

Meer info en tickets op /www.zooantwerpen.be/nl/china-light-zoo

Bekijk HIER alle foto’s

Advertenties