Uit tip: Sea Life in Blankenberge

Sea Life Blankenberge opende zijn deuren op 25 april 1995 en er zijn permanent meer dan 2500 dieren te bewonderen. Onder het motto ‘Broeden, Redden, Beschermen’ heeft Sea Life kweekprogramma’s opgezet om dieren beter te begrijpen. De afgelopen 12 maanden hebben ze er 8324 dieren gekweekt van golfroggen, zeepaardjes tot koraal, 573 zeehonden en schildpadden gered en informeert Sea Life elk jaar 21 miljoen bezoekers over de bescherming van de zeeën.

sized_sized_DSC_0704

Een bezoekje aan Sea Life in Blankenberge is meer dan de moeite waard. Ook aan de kinderen is gedacht bij Sea Life Blankenberge. Aan de kassa ontvangen de jonge bezoekers een duikbril en een duiklogboek. Het is de bedoeling om op de negen vragen de antwoorden te vinden en alle negen stempels te verzamelen. Na afloop van de ontdekkingsreis ontvang je een superduiker badge!

sized_sized_DSC_0719

In het binnengedeelte maak je een boeiende ontdekkingsreis door de mysterieuze onderwaterwereld. Wandel langs de meer dan 50 aquaria en leer er op een leuke en educatieve manier heel wat bij over de dieren.

Je begint je reis door de onderwaterwereld bij de Belgische zoetwatervissen waar je onder meer de karper en de bruine dwergmeerval kan bewonderen. Daarna stap je binnen in Amazonia, de jungle waar onder andere de piranha en de zilveren arowana leven. Ontdek in het regenwoud de verschillende soorten dieren en planten, en bekijk het onderwaterleven in de verschillende rivieren, zeeën en oceanen. Bewonder de allermooiste koraalriffen en de twee soorten pijlgifkikkers waar Sea Life Blankenberge in geslaagd is om te kweken.

sized_sized_DSC_0749

Ontdek verder een van de meest bijzondere vissen: het zeepaardje. Wist je dat Sea Life Blankenberge een kweekprogramma heeft voor zeepaardjes? Na het bewonderen van deze hele speciale diertjes komen we aan het roggenbassin, roggen worden ook in Sea Life gekweekt. Verder kom je in de tropische oceaan oog in oog te staan met de haaien in de haaientunnel, wist je trouwens dat haaien al 400 miljoen jaar bestaan? Ze bestonden al voor de dinosaurussen!

sized_sized_DSC_0793In het 2.750 vierkante meter grote buitengedeelte bevindt zich de Zeehondenkliniek. Sea Life is ook bekend voor de opvang van aangespoelde zeehonden. Het Rescue Team heeft de voorbije 22 jaar al honderden zeehondenpups in de zeehondenkliniek en de bijhorende quarantaines opgevangen, verzorgd en terug in zee vrijgelaten dankzij de steun van sympathisanten en bezoekers van Sea Life. Kijk regelmatig eens op de facebookpagina van Sea Life om te ontdekken wanneer er zeehonden worden vrijgelaten in de Noordzee.

Je kan een bezoek brengen aan de tijdelijke tentoonstelling ‘Sea Stars’, waar meer dan 150 zeesterren zich van hun beste kant laten zien. Buiten kun je ook kennismaken met de pinguïns, otters, schildpadden en de imposante zeeleeuwen en zeehonden die zwemmen in natuurlijk Noordzeewater. Voor de kinderen is er een speeltuin en voor zowel jong als oud is er het ‘Rocky’s Klimavontuur’, het grootste klimparcours van België.

sized_sized_DSC_0808

Elke dag vinden er in Sea Life Blankenberge presentaties plaats. Op verschillende momenten kan je het voederen en verzorgen van de roggen, zeehonden en zeeleeuwen, pinguïns en otters meebeleven. De verzorgers geven je graag een woordje uitleg over deze bijzondere dieren.

Om jouw bezoek aan Sea Life Blankenberge af te sluiten, kan je nog een kijkje nemen in de shop. Wat is er mooier dan een leuk aandenken aan een fantastische dag mee naar huis te nemen. In de shop kan je ook vrijblijvend een centje doneren voor het goede doel ‘Sea Life Trust’.

sized_sized_DSC_0826

In 2013 werd Sea Life Trust opgericht. Sea Life Trust is een geregistreerde goede doelen stichting die zich toewijdt om de oceanen te beschermen en de geweldige dieren die erin leven te beschermen, niet alleen nu maar ook in de toekomst. Sea Life Trust gelooft in een wereld waarin onze zeeën gezond zijn, goed beschermd en vol met divers zeeleven.

Door de samenwerking met de wereldwijde Sea Life Aquarium-keten kan er een enorm  publiek bereikt worden en kan je meehelpen om de wereld te veranderen.

Sea Life Trust ondersteund lokale projecten die het zeeleven en de leefomgevingen beschermen. Daarnaast wordt er ook gewerkt aan natuurbehoudscampagnes, die op de lange duur op wereldwijde schaal voor verandering zorgen.

Door innovatieve campagnes voor natuurbehoud, inspirerende educatie en projecten die onze oceanen en zeeleven beschermen probeert Sea Life Trust een weg te leiden voor plasticvrije oceanen, duurzame visvangst, effectieve beschermde zeegebieden en een einde aan de overexploitatie van het zeeleven over de hele wereld.

Wanneer je aan de kust verblijft is het zeker een aanrader om eens Sea Life te bezoeken. Sea Life Blankenberge is gelegen op 1 km van het treinstation en de winkelstraat. Het is goed bereikbaar met de tram en met de auto kan je parkeren op de parking.

Sea Life Blankenberge

Koning Albert I Laan 116

8370 Blankenberge

www.sealife.be

Bekijk HIER alle foto’s

Advertenties

Één reactie

Reacties zijn gesloten.