Culinaire tip: Restaurant D.ROOM in Blankenberge

Op de Wandeldijk in Blankenberge tussen het Casino en de Pier is restaurant D.ROOM gevestigd. Drie jaar geleden werd Manprit Singh de trotse eigenaar van D.ROOM (DiningRoom), een restaurant dat de Frans-Belgische keuken serveert. Zijn broer Mandeep is er de chef-kok.

1012710_1029369887137312_6733838575635794623_n

Het restaurant biedt uitzicht op de Noordzee, de Wandeldijk en de Pier. In restaurant D.ROOM is er plaats voor 52 couverts. Bij mooi weer is het aangenaam vertoeven op het terras op de Wandeldijk dat plaats biedt voor 34 personen.

Het interieur is landelijk ingericht in zwart-witte tinten. De grote bar en de kristallen lusters springen meteen in het oog. De spreuken op de muur zullen je ook niet ontgaan.  Eén van de spreuken ‘We do not have WiFi, talk to each other’ gaf mij meteen een goed gevoel. Eens gezellig kunnen onthaasten en genieten van een heerlijke maaltijd zonder smartphone in de hand moet kunnen, niet? Maar geen nood, voor degene die wensen gratis gebruik te maken van Wifi, de code is op aanvraag beschikbaar.

sized_sized_DSC_0659

Restaurant D.ROOM biedt verschillende menu’s aan en uiteraard kun je er ook à la carte lunchen of dineren. De specialiteiten van het huis zijn scampi op Oosterse wijze, Filet pur, een lamskroontje en een Noordzee vispannetje.

Er is een vaste kaart met diverse voorgerechten, vlees- visgerechten en salades. Verder zijn er Zeeuwse mosselen op verschillende wijzen verkrijgbaar. Voor allergeneninformatie kun je terecht bij het personeel.

Kinderen tot 12 jaar kunnen hun gading vinden in de kinderkaart en worden verwend met een gratis ijsje.

sized_sized_DSC_0684
Noordzee vispannetje met kreeftensaus

Restaurant D.ROOM beschikt over een uitgebreide wijnkaart. Wijn is er verkrijgbaar per glas of fles van 50 cl of 75 cl. Verder is er keuze uit diverse cocktails, likeur, sterke dranken en is er een uitgebreide whiskykaart.

Ons bezoek aan restaurant D.ROOM startte met een amuse-gueule: gefrituurde scampi, toastje met kruidenkaas en een bolletje mozarella. Als hoofdgerecht had chef Mandeep een Noordzee vispannetje met kreeftensaus bereid, dit geserveerd met knapperige frietjes. Mijn man koos voor de Filet Pur met wintergarnituur, pepersaus en frietjes. Twee zeer lekkere gerechten, perfect klaargemaakt en helemaal niet duur.

sized_sized_DSC_0673
Filet Pur met wintergarnituur

Als nagerecht kozen we respectievelijk voor een espuma van Cointreau, witte wijn en room geserveerd met vanille ijs, en roomijs met coulis van rode vruchten en chocoladesaus. Afsluiten deden we met een kopje koffie van Jovado, heerlijke koffie van 100% Arabica bonen op ambachtelijke wijze worden gebrand. Echte koffie voor de kenners!

Restaurant D.ROOM  is een aanrader, we hebben er lekker gegeten, de bediening is er vlot en vriendelijk en het is er zeker niet te duur.

D.ROOM is tevens de place-to-be voor bekende Vlamingen, zo behoren Jacky Lafon en Will Tura tot hun vast klantenbestand. Ook kwamen Michel Van den Branden en de cast van de Buurtpolitie enkele weken geleden dineren in D.ROOM.

 

Retaurant D.ROOM

Zeedijk 165

8370 Blankenberge

Facebook

Bekijk HIER alle foto’s

Advertenties