Logeren in Vlaanderen Vakantieland stuurt Vlaanderen ook dit jaar op ‘verdiend verlof’

Op 11 december verschijnt de nieuwe editie van het logiesboek “Logeren in Vlaanderen Vakantieland 2018” vol met gastvrije logeeradresjes in Vlaanderen. Om die lancering te vieren organiseert Logeren in Vlaanderen vzw samen met De Madammen en Start je dag de grote ‘Verdiend Verlof’-wedstrijd op Radio 2.

Verdient je zus een weekendje weg omdat ze naast haar drukke job ook zo vaak tijd maakt voor jou? Gun je de voetbaltrainer van je dochter wat extra verlof omdat hij iedere zaterdag gemotiveerd langs de lijn staat? Of denk je dat je collega na zijn verbouwingen helemaal tot rust kan komen door er eens tussenuit te zijn?

vla va 2

Samen met Radio 2 doet Logeren in Vlaanderen die mensen een Verdiend Verlof cadeau. Vanaf 11 december maken De Madammen elke dag – 5 dagen lang – bekend, wie van de genomineerden een vakantie wint. Dit jaar wordt de wedstrijd ook doorgetrokken op regionaal vlak met een reportagereeks in Start je dag. Je kan deze hartverwarmende actie volgen via Radio 2, filmpjes op de website, en de Facebookpagina’s van Radio 2 en Logeren in Vlaanderen Vakantieland.

Vanaf 11 december is het logiesboek “Logeren in Vlaanderen Vakantieland 2018” verkrijgbaar in talrijke Diensten voor Toerisme en kan iedereen het online bestellen op http://www.logereninvlaanderenvakantieland.be. In samenwerking met de Persgroep kan het logiesboek vanaf 16 december ook gratis worden afgehaald bij de lokale krantenwinkels in jouw buurt, zolang de voorraad strekt.

unnamed

Op verdiend verlof in Oost-Vlaanderen

Wie in een van de vijf Oost-Vlaamse regio’s ‘op verlof’ wil gaan, krijgt in het nieuwe logiesboek keuze uit vierentachtig buitengewone logeeradressen. Gedeputeerde-voorzitter van Toerisme OostVlaanderen Eddy Couckuyt gunt ‘iedereen’ een welverdiend verlof in zijn provincie. Hij blikt ook met tevredenheid terug op een succesvol 2017, een jaar waarin het Oost-Vlaamse logies het beste presteerde van alle Vlaamse provincies, en 12% meer overnachtingen telde dan in dezelfde periode van het vorige jaar. Couckuyt ziet dit als een bevestiging voor de bijzondere aandacht die zijn organisatie Toerisme Oost-Vlaanderen aan het logies besteedt.

“Een B&B opstarten is de droom van vele mensen”, zegt Couckuyt, “maar niet iedere dromer zet ook effectief de stap. Daarom maken wij er werk van om starters te informeren op maandelijkse ‘logiesconsults’. Dat zijn infosessies waar onze logiesconsulenten naast algemene informatie over procedures en wetgeving ook heel specifieke informatie aanreiken, op maat van het logies. Die persoonlijke aanpak trekt mensen vaak over de streep om hun droom effectief te realiseren. Daar blijven we dus zeker in investeren, ook in 2018.”

In 2017 organiseerde Toerisme Oost-Vlaanderen tien maandelijkse logiesconsults, waarop ruim honderd logies aanwezig waren. Van de vijftien nieuwe uitbatingen die in 2017 in Oost-Vlaanderen werden opgestart, staan er acht in het logiesboek Logeren in Vlaanderen Vakantieland 2018. Alle acht lieten zich informeren door de logiesconsulenten van Toerisme Oost-Vlaanderen.

Foto’s: ©Toerisme Oost-Vlaanderen

Advertenties