Culinaire tip: Pizza Sam in Blankenberge

Rafie is geen onbekende in Heist. Samen met zijn echtgenote houdt hij al jarenlang buurtwinkel ‘Sam Shop’ open in de Kursaalstraat in Knokke- Heist. Na een cursus koken maakte hij een carrièreswitch en opende hij zijn eigen pizzarestaurant ‘Pizza Sam’, gelegen in de Kardinaal Mercierstraat 19, aan het plein De Bolle in Knokke-Heist.

sized_sized_DSC_0636

“Vijf jaar geleden besloot ik om een avondmodule koksopleiding te volgen. Na 3,5 jaar avondschool heb ik mijn eindwerk geschreven. Wij zijn aan de opleiding begonnen met een groep van 28 personen en met acht geëindigd. Drie van de acht mochten hun eindwerk verdedigen, één ervan was ik. Als kok heb ik nooit gewerkt, maar heb een tijdje in een pizzarestaurant gewerkt. Drie jaar geleden besloot ik om zelf een pizzarestaurant in Knokke- Heist te openen”, aldus Rafie.

sized_sized_DSC_0351

Leveren aan huis is bij Pizza Sam de hoofdactiviteit. Je kan ook je bestelling afhalen of ter plaatse consumeren in de verbruikerszaal. Je bestelling kun je online plaatsen via http://www.takeaway.com of via http://www.pizzasam.be tot een kwartier voor sluitingstijd. Je bestelling wordt aan huis bezorgd door de pizzakoerier met de fiets, bromfiets of auto. Bij normale drukte wordt je bestelling 40-45 minuten nadat je ze hebt doorgegeven thuis bezorgt. Bij grote drukte of  door de verkeers- en de weersomstandigheden kan dit soms iets langer duren. De bestellingen worden geleverd in een thermobox zodat de gerechten goed warm blijven.

sized_sized_DSC_0357

Pizza Sam in Heist was onmiddellijk een succes en om hun klanten nog beter te dienen besloot Rafie om een tweede filiaal te openen in Blankenberge. De perfecte plaats vond hij aan de Graaf Jansdijk 22 in Blankenberge, op enkele stappen van de wandeldijk en het Casino. Pizza Sam Blankenberge wordt uitgebaat door Rafie’s zoon, Sohrab en diens echtgenote Shiewa. Het team van Pizza Sam staat dagelijks voor u klaar om kwalitatieve gerechten te serveren.

Het aanbod bestaat uit 42 pizza’s. De pizzabodems worden dagelijks vers gemaakt met ingrediënten van de beste kwaliteit. De barbequesaus, bolognaise saus en pikante saus die gebruikt worden op de pizza’s, wordt eveneens vers huisgemaakt. Dit onderscheidt Pizza Sam van andere pizzeria’s.

sized_sized_DSC_0423

Ook het aanbod van Pizza Sam is verschillend van andere pizzeria’s. Zo heb je Pizza Da Vinci, met huisgemaakte bolognaisesaus, spaghetti en pizza Zingara gegarneerd met ham, paprika, ui en huisgemaakte pikante saus. Rafie en Sohrab ontworpen naar aanleiding van de perenboycot in Rusland een eigen pizza. Burgemeester Graaf Leopold Lippens deed een oproep om meer Belgische peren te consumeren.

”Als lokale ondernemer nemen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid ernstig. Deze oproep stimuleerde ons en we wilden onze bijdrage leveren aan de bevolking en aan de burgemeester. Speciaal hiervoor ontworpen wij een nieuwe pizza ‘Pizza Burgemeester’, die bestaat uit pizzabodem met barbequesaus, gegarneerd met mozarella, pecannoten, gorgonzola afgewerkt met verse peren”, aldus Shorab.

Bij Pizza Sam kan je niet alleen terecht voor een pizza, er is tevens een uitgebreid aanbod aan verschillende gerechten zoals pasta, pita, hamburgers, salades, gefrituurde kip, frieten en andere snacks.

Een bekend gerecht bij Pizza Sam Blankenberge is een‘Kapsalon’, een heel origineel gerecht dat overgewaaid is uit Rotterdam en dat zijn naam te danken heeft aan een pittazaak die naast een kapsalon gelegen was.

sized_sized_DSC_0412
Kapsalon

‘Kapsalon’ is een gerecht dat bestaat uit een laagje rundsvlees, kip of een mix, dan een laagje friet met saus naar keuze en met bovenop een laag kaas. Dit wordt gegrild in de oven en daarna afgewerkt met salade, wortel, komkommer, rode ui en tomaat. Ook de lookbroodjes en de gefrituurde kip zijn bij Pizza Sam echte aanraders.

Wij besloten om eerst de lookbroodjes te nemen. De lookbroodjes zijn gemaakt van een pizzadeeg en rijkelijk bestrooid met kaas en waren heel lekker.

sized_sized_DSC_0379
Lookbroodjes met kaas

Daarna namen we de Pizza BBQ, een pizzadeeg afgestreken met huisgemaakte bbq saus, pittavlees en afgewerkt met paprika en ui. Bij Pizza Sam wordt het vlees en de groenten met een laag mozarella bedekt, waardoor je de smaak van het vlees nog beter proeft.

sized_sized_DSC_0398
Pizza BBQ, een pizzadeeg afgestreken met huisgemaakte bbq saus, pittavlees en afgewerkt met paprika en ui.

Ook de Pizza Quatro Fromaggi met vier soorten kazen is zeer lekker. We namen de medium en deze zijn ruim genoeg, zelfs voor grote eters.

Deze pizza’s zijn de toppers bij Pizza Sam en ze smaken overheerlijk. De pizza’s hebben een luchtige, knapperige bodem en dit gegarneerd met verse ingrediënten en zelfgemaakte saus. Je kan het nergens verser eten!

sized_sized_DSC_0386
Pizza Quatro Fromaggi

Ik kan u verzekeren dat ik nog nooit zo’n lekkere pizza gegeten heb. Zaakvoerder Rafie had ons over ‘Kapsalon’ verteld en we waren toch wel echt benieuwd wat het was. Frieten,saus, pita en kaas dat gegratineerd werd in de oven en afgewerkt met koude groenten, was voor ons eerlijk gezegd toch maar een rare combinatie. We waren echt verrast toen we het proefden. Om de smaak ten volle te proeven, moet je wel alle lagen door elkaar opeten. Ik moet zeggen, een Kapsalon is zeer lekker en is zeker voor herhaling vatbaar.

sized_sized_DSC_0413
Chicken Stripes

Bij Pizza Sam krijg je waar voor je geld. Alle gerechten worden ambachtelijk gemaakt met dagverse en kwalitatieve producten. De porties zijn groot en dit allemaal voor een kleine prijs. Deze familiezaak is een echte topper waar kwaliteit en service heel belangrijk zijn! De zaakvoerders Rafie en Sohrab en het hele team staan voor je klaar met een glimlach. Als je in Knokke-Heist of in Blankenberge bent, loont het zeker de moeite om eens iets te gaan eten bij Pizza Sam.

Om af te sluiten wil ik je nog meegeven dat je zeker de Chicken Stripes, kippenborst met kruiden in een krokant jasje geserveerd met loempiasaus, niet mag vergeten te proeven. Een echte aanrader!

Voor iedere euro die je besteedt bij Pizza Sam, krijg je een punt. De punten kun je opsparen en kan je een gerecht uit de aanbieding kiezen. Klanten die hun bestelling op de website www.pizzasam.be plaatsen krijgen onmiddelijk een korting van 5%.

Pizza Sam Knokke-Heist

Kardinaal Mercierstraat 19

8301 Knokke-Heist

Tel. 050731155

Pizza Sam Blankenberge

Graaf Jansdijk 22

8370 Blankenberge

Tel. 050661010

Openingsuren laagseizoen:

di-wo-do vanaf 16:00u

vrij-za-zo vanaf 12:00u

In het hoogseizoen is Pizza Sam 7 dagen op 7 open van 11:30u tot 23:00u

Meer info op www.pizzasam.be

Bekijk HIER alle foto’s

Advertenties

Één reactie

Reacties zijn gesloten.