Culinaire tip: Brasserie Bar’Lo in Antwerpen Linkeroever

Als je vanop Linkeroever te voet of per fiets via de voetgangerstunnel al eens naar Antwerpen bent geweest, heb je ongetwijfeld het Retrocafé en het kippenrestaurant ‘t Link Kieke al gezien. Achteraan deze twee zaken bevindt zich brasserie Bar’Lo, met zicht op de Schelde en de skyline van Antwerpen.

sized_sized_DSC_0554

Zaakvoerder Koen Sloots vertelt: ‘24 jaar geleden opende ik het Retrocafé, dat gelegen is naast restaurant Het Scheldezicht. Zeven jaar geleden besloot ik om de minigolf, vlak naast Het Scheldezicht, over te nemen. De minigolf is de place-to-be voor jong en minder jong en is geopend vanaf Pasen, elk weekend en elke woensdag, tot eind oktober. In de vakanties is de minigolf dagelijks geopend.

Wanneer vijf jaar geleden restaurant Het Scheldezicht een overnemer zocht, heb ik het restaurant overgenomen voor mijn twee kinderen Olivier en Cleo. Het Scheldezicht is nu het kippenrestaurant ‘t Link Kieke en de feestzaal achteraan heb ik omgebouwd tot brasserie Bar’Lo”, aldus Koen.

Brasserie Bar’Lo

De zaal telt 56 couverts en je kunt er genieten van een heerlijke lunch of diner in een modern en gezellig kader. Ook voor een kleine snack of nagerecht ben je er meer dan welkom. In de namiddag kun je er genieten van een heerlijke wafel of pannenkoek.

sized_sized_DSC_0629

Voor interieur is gekozen voor zwarte en groene tinten, dat een chique uitstraling geeft en tegelijkertijd rustgevend werkt. Op de achtergrond speelt loungemuziek. Door de grote ramen over de gehele lengte van de zaal heb je prachtig uitzicht op de skyline van Antwerpen van het Zuid tot het Eilandje.

Bij mooi weer is het gezellig vertoeven op het grote terras in kunstgras met loungebanken en tafels met stoelen onder rieten parasols. Het terras biedt eveneens uitzicht op de skyline van Antwerpen en de wandeldijk. Terwijl je gezellig geniet van een drankje en of een hapje kunnen de kinderen zich uitleven in de speeltuin tegenover de brasserie. Voor de rokers is er in Bar’Lo een gezellige rokersruimte beschikbaar met hoge tafels, barkrukken en grote flatscreen tv.

sized_sized_DSC_0563

Feesten

Bij brasserie Bar’Lo kan je terecht voor alle feesten, zoals een babyborrel, huwelijk, brunch of familiediner, tot maximum 75 personen zittend. Voor walking dinners is de capaciteit maximum 100 personen. Er is een aangepaste kaart beschikbaar voor speciale gelegenheden.

Menukaart

Bij Bar’Lo wordt de Frans-Belgische keuken geserveerd. Op de menukaart vinden we een ruim aanbod aan gerechten terug. Wil je genieten van een lunch of diner, dan ben je bij brasserie Bar’Lo aan het juiste adres.

Er is een aanbod aan verse voorgerechten, zoals huisgemaakte kaas- en garnaalkroketten, kikkerbilletjes in lookboter, geitenkaasje op krentenbrood met perencompote.

sized_sized_DSC_0589
Rundscarpaccio

Als hoofdgerecht zijn er verschillende vlees- en visgerechten. Rundfilet en -steak met saus naar keuze, lamsfilet met dragon en groentjes, scampi, Gamba’s, verse kreeft, gebakken zeetong en grietfilet met risotto van zeevruchten zijn enkele voorbeelden.

sized_sized_DSC_0547
kabeljauwhaasje met curry, druiven en wintergarnituur

Het dessertaanbod bestaat uit tiramisu, chocomousse, crème brûlée, panna cotta en verwennerij van de chef. En voor de kinderen is er een kinderkaart met o.a. spaghetti, fishsticks, kipnuggets, hamburgers en kipfilet met appelmoes.

Naast een mooie wijnkaart met rode en witte kwaliteitswijnen uit diverse landen is er tevens een mocktail- en cocktailkaart met diverse aperitieven, bubbels, champagne, digestieven en een uitgebreid aanbod Gin’s.

sized_sized_DSC_0568
grietfilet met risotto

Ook is er een aanbod aan fingerfood voor bij een drankje: borrelhapjes, bitterballen, kippeboutjes, mini-groentenloempia’s, portie kaas en salami. Of heb je een klein hongertje? Op de kaart vinden we onder meer verse dagsoep met brood, kibbeling met verse tartaarsaus, slaatje, wok met rundsreepjes en groenten terug. Tevens zijn er diverse pastagerechten, verschillende croques en omeletten verkrijgbaar.

Lunchen in Bar’Lo

Wij van lekker Uit genoten van een heerlijke lunch. Starten deden we met respectievelijk rundscarpaccio en een duo van huisgemaakte kaas- en garnaalkroketten.

sized_sized_DSC_0595
duo van huisgemaakte kaas- en garnaalkroketten

Als hoofdgerecht koos ik voor eendeborstfilet met zijn wintergarnituur en portosaus, een heerlijk gerecht en mooi gepresenteerd! Mijn man koos uit de suggestiekaart gegrilde entrecote. Een mooie keuze voor elke vleesliefhebber, een runderentrecote van ongeveer 300 gr met daarbij een saus naar keuze, groenten en frietjes.

sized_sized_DSC_0619
eendeborstfilet met wintergarnituur en portosaus

Lunchen of dineren in brasserie Bar’Lo is heerlijk. Er is een ruime keuze, voor elks wat wils, de gerechten zijn lekker en bereid met verse producten en het zicht op de stad Antwerpen en de Schelde krijg je er gratis bij!

sized_sized_DSC_0618
gegrilde entrecote met pepersaus

Naast de klassieke menukaart worden er eveneens aangepaste gerechten op speciale dagen zoals Pasen, het aspergeseizoen, het wildseizoen, Kerst, Nieuwjaar, … geserveerd. Ook zijn er steeds suggesties van de chef beschikbaar en  worden er op regelmatige basis diverse evenementen georganiseerd.

Brasserie Bar’Lo

Beatrijslaan 1

2050 Antwerpen (Linkeroever)

Tel.: +32(0)3 219 32 91

www.barlo.be

Bekijk HIER alle foto’s

Advertenties