In de kijker: Barbara’s Bed & Breakfast en Restaurant de Korenbeurs in Noord-Beveland

on

Wanneer je in Geersdijk, een dorp in de Nederlandse gemeente Noord-Beveland, vertoeft kunnen we u zeker ‘Barbara’s Bed & Breakfast’ en ‘Restaurant de Korenbeurs’ van Anniek de Visser en Jaco Bakker aanbevelen. ‘Barbara’s B&B’ is gevestigd op Landgoed Rijckholt, een natuurgebied van 6,5 ha. met rust en ruimte als belangrijkste sleutelwoorden en wordt uitgebaat door gastvrouw Anniek de Visser. Jaco Bakker is chef-kok van ‘Restaurant de Korenbeurs’ , het restaurant waar je kunt genieten van diverse culinaire arrangementen en de Zeeuwse Zaligheden kunt ontdekken.

sized_sized_DSC_0404

Verder is er op Landgoed Rijckholt een woonzorgcomplex voor ouderen, een kinderopvang en een academie voor trainingen.

Landgoed Rijckholt ligt midden in de provincie Zeeland en is een mooie buitenplaats, goed bereikbaar en dicht bij de de Oosterschelde, het Veerse Meer en de oude stadjes Veere en Domburg. Dit Landgoed biedt een perfecte locatie voor mooie partijen, maar ook kleine familieweekenden of grotere familie reünies.

sized_sized_DSC_0366

‘Barbara’s Bed &  Breakfast’ heeft 21 kamers, mooi landelijk gelegen, waardoor het klein en gezellig aandoet. Het landgoed telt 12 tweepersoonskamers, 8 familiekamers met een extra bedbank voor 2 kinderen en een vakantieappartement voor 4 personen waarin ook een keuken is. Alle kamers zijn gezellig ingericht, zijn ruim en comfortabel, met een eigen badkamer met bad of douche.

In het verleden was hier een fruitbedrijf met appels en peren. In de voormalige fruitschuur van begin vorige eeuw zijn nu B&B kamers en een restaurant. In de nieuwe schuur kwamen eveneens B&B kamers. Deze kamers hebben een deur direct naar de tuin en een terras om in alle privacy van de rust te genieten.

sized_sized_DSC_0410

Voor kinderen is het een ontspannende omgeving waar veel te doen is. Er is bijvoorbeeld een trampoline en er zijn gratis kinderfietsen.

In de oorspronkelijke boerderij is het restaurant waar je de gehele week kunt aanschuiven voor het diner. In de lounge staan de fauteuils rond de open haard. In deze ruimte is bovendien televisie (deze zijn niet op de kamers) en ook gratis Wifi.

sized_sized_DSC_0412

‘s Avonds kregen we in ‘Restaurant de Korenbeurs’ een heerlijk diner geserveerd met uitsluitend streekproducten. Een voorgerecht bestaande uit zacht gegaard buikspek met verschillende schelpjes, gevolgd door een Garnalenbouillon en als hoofdgerecht gebakken harder met knolselderij en noten antiboise.

sized_sized_DSC_0375
Voorgerecht bestaande uit zacht gegaard buikspek met verschillende schelpjes

De harder is een minder bekende vissoort die door steeds meer chef-koks ontdekt wordt. De harder is een zeldzaam voorbeeld van een vegetarische vis. Hij graast algen en wieren van de rotsen, van dijken en haveninstallaties.

sized_sized_DSC_0394
Gebakken harder met knolselderij en noten antiboise

Afsluiten deden we met een Bolus-Babbelaar dessert. Een bolus is een zoet koffiebroodje uit de provincie Zeeland. 

De Zeeuwse streekproducten voor dit voortreffelijk diner werden geleverd door Slagerij Verburg, Seafarm, Garnalen en visgroothandel De Smet, De Korenschoof en Bakkerij Desmedt. Het bijpassend wijnarrangement werd verzorgd en toegelicht door Wijnimport Bart.

sized_sized_DSC_0420

Landgoed Rijckholt

Provincialeweg 2

4494 NA Geersdijk

Nederland

http://www.korenbeurslandgoedrijckholt.nl

http://www.zeelandbedandbreakfast.nl

Bekijk HIER alle foto’s

Advertenties