Hotel in de kijker: Hof van Alexander in Kerkwerve (NL)

on

In Kerkwerve, op amper 10 minuten van Zierikzee, Burgh-Haamstede en Renesse, bevindt zich hotel Hof van Alexander. Het hotel ligt aan het vogelrijke natuurgebied Plan Tureluur met uitkijk over de Prunje en is de ideale plek om te fietsen, vogels te spotten of gezellig aan het strand te zitten. Hof van Alexander is daarom dé ideale plaats om te ontspannen en te onthaasten.

sized_sized_DSC_0519

Hof van Alexander bestaat sinds mei 2015 en heeft 16 ruime kamers. In 2012 konden Mario en Ingrid Tsakonis-Etterna de boerderij met kampeerplaats kopen en konden ze beginnen aan hun droom: het bouwen van het hotel.

Alle kamers zijn ondergebracht in de oorspronkelijke stallen. De originele spanten zijn bewaard gebleven evenals de fundamenten, dit geeft het gebouw haar bijzondere charme.

sized_sized_DSC_0421

De kamers zijn luxueus en ruim met dubbelbed, een keukenblokje met magnetron/oven en koelkast. De meeste kamers hebben een inloopdouche, enkele een ligbad. De twaalf kamers op de begane grond hebben elk een eigen balkondeur en terrasje.

Hof van Alexander is een zeer mooi hotel, met de persoonlijke benadering van een familiebedrijf. Ingrid Tsakonis, eigenaresse van Hof van Alexander, en haar team staan klaar om de gasten te ontvangen en op hun wenken te bedienen zodanig dat je kunt genieten van een ontspannen verblijf.

sized_sized_DSC_0611

Viersterrenhotel

Als primeur kunnen we u meegeven dat het hotel zopas een nieuwe mijlpaal in zijn korte geschiedenis heeft bereikt en vanaf heden mag hotel Hof van Alexander zich een heus viersterrenhotel noemen.

Restaurant Alexander’s

Naast het hotel kunnen zowel gasten als niet-gasten terecht in restaurant Alexander’s, een zeer mooi, gastvrij en gezellig restaurant dat plaats biedt aan 50 couverts. De gerechten zijn gebaseerd op de Franse en Nederlandse keuken.

sized_sized_DSC_0486

Laat je verrassen door de bijzondere smaken en combinaties die de Chef voor je creëert. Alle gerechten worden in eigen keuken bereid met dagverse producten en er wordt vaak gebruik gemaakt van al het moois dat Zeeland te bieden heeft. De gerechten worden met veel vakmanschap en liefde bereid in de open keuken.

Menu Confiance

Tijdens ons verblijf in hotel Hof van Alexander genoten we van een uitstekend driegangen Menu Confiance. Starten deden we met een saucijzenbroodje van het Zeeuwe scharrelbig en een eierflensje met een crème van langoustine en Noordzee krab.

Vervolgens een opgeschuimde soep van Zeeuwse mosselen en Zeeuwse oesters met gemarineerde komkommer en groene kruiden.

sized_sized_DSC_0631
Aan het stuk gegaarde Hereford Runderlende met een gratin van aardappel en knolselder, met groene en witte asperge en jus met Morielje

Als hoofdgerecht een aan het stuk gegaarde Hereford Runderlende met een gratin van aardappel en knolselder, met groene en witte asperge en jus met Morielje. Dit heerlijke diner sloten we af met gesuikerde korstdeeg met Zeeuwse kasaardbeitjes, crème Chantilly en sorbet van aardbei. De gerechten werden vergezeld van de beste Spaanse wijnen. Een menu waar er niets aan op te merken valt, knap werk van de chef en zijn volledig team!

Het restaurant is open van woensdag tot en met zondag en dit vanaf 18.00 uur. Reserveren kan vanaf 13.00 uur op het nummer +31 111 40 89 48.

Paarden

Hof van Alexander beschikt tevens over een grote rijbaan met wedstrijdformaat voor de hippische sport. In de gerenoveerde schuur wordt er volop gewerkt aan 20 stallen voor de paarden. De hal met stallen geeft de mogelijkheid om in de winterperiode gasten met een paard te ontvangen voor doelgerichte trainingsweken.

sized_sized_DSC_0610

 

 

Hof van Alexander

Slikweg 7

4321 SV Kerkwerve

info@hofvanalexander.nl

www.hofvanalexander.nl

Bekijk HIER alle foto’s

Advertenties