Heerlijke gerechten ontdekken tijdens Antwerpen Proeft

Het foodfestival Antwerpen Proeft heeft plaats van donderdag 10 mei (Hemelvaart) tot en met zondag 13 mei 2018 (Moederdag), en dat zowel outdoor als indoor aan de Waagnatie. Met deze 12de jaarlijkse editie pakt Antwerpen Proeft uit met 40 restaurants en culinaire speciaalzaken om duimen en vingers bij af te likken, en met heel wat nieuwe bekende koppen zoals Pascale Naessens, Carl Huybrechts, tweesterrenchef Nick Bril, Jeroen Meus en Sofie Dumont komen langs.

Wij van Lekker Uit waren ook aanwezig tijdens de eerste dag van Antwerpen Proeft en hadden een leuke babbel met enkele standhouders.

sized_sized_DSC_0255

Bij sushirestaurant Zoa Wang uit Antwerpen kun je dit jaar opnieuw heerlijke sushi proeven. Er is de keuze uit Chef Narayan’s maki combo: mix van klassieke en speciale maki’s of de Zaowang sushi combo deluxe: luxemix van klassieke sushi’s en speciale rolls.

sized_sized_DSC_0262
Zaowang sushi combo deluxe: luxemix van klassieke sushi’s en speciale rolls

Zao Wang

Oude Koornmarkt 22

2000 Antwerpen

www.zaowang.be

sized_sized_DSC_0210

Dit jaar vinden we ook Hendrik Dierendonck terug op Antwerpen Proeft. De West-Vlaamse slager pakt uit met twee heerlijke gerechtjes. Het eerste gerechtje dat je kan ontdekken op Antwerpen Proeft is het hooigebrande short rib van Menapisch varken met oosterse glaze en notencrumble. Ook de rillettes van pulled beef met mousseline van aardappel, karnemelkschuim, beurre noisette met runderbouillon, ingelegde ui en merg is meer dan de moeite waard!

sized_sized_DSC_0217
Rillettes van pulled beef met mousseline van aardappel, karnemelkschuim, beurre noisette met runderbouillon, ingelegde ui en merg

Slagerij Dierendonck

albert 1 laan 70

8630 Veurne

www.dierendonck.be

sized_sized_DSC_0223

5 Flavors Mmei, het Aziatisch restaurant op het Antwerpse Zuid, pakte dit jaar uit met twee gerechten uit de Aziatische keuken: Mike Leung likes it: met succulent varkensvlees gevulde aubergine en als tweede gerecht Kwai Lam goes to Hollywood: excellent gebakken runderravioli met gember.

Chef-kok Leung Kwai Lam, vorig jaar door de culinaire gids Gault&Millau gekroond tot Aziaat van het Jaar, is een echte vakman. Hij staat bekend om zijn geperfectioneerde dimsums en technieken uit de Chinese medicinale keuken.

5 Flavors Mmei

Volkstraat 37

2000 Antwerpen

sized_sized_DSC_0247

sized_sized_DSC_0252
Ají de gallina: Peruaanse ragout met kip, gele peper, quinoa, aardappel, walnoot, krokantje van Parmezaanse kaas, crème van olijf en kwartelei

Peruaanse gerechten vind je bij Mama Sara Jalapeño Loco. Voor een feestje of een lekker dinertje bij u thuis of feestzaal in gans België bent u bij mama Sara, van de Jalapeño Loco uit het VTM programma Mijn Pop up restaurant, aan het goede adres.

Ontdek deze keuken met de twee gerechten die chef Sara Carrillo serveert op Antwerpen Proeft. Als eerste een Peruaanse ceviche met tijgermelk van rocoto (pittige Peruaanse peper), mais, mango en zoete aardappel  en als tweede, heerlijke gerecht Ají de gallina: Peruaanse ragout met kip, gele peper, quinoa, aardappel, walnoot, krokantje van Parmezaanse kaas, crème van olijf en kwartelei.

www.aromasdelosandes.be

Bekijk HIER alle foto’s