Culinaire tip: Oishi Sushi, Grill & More in Sint-Niklaas

Op 6 juni 2018 opende op het Stationsplein in Sint-Niklaas het nieuwe restaurant Oishi Sushi, Grill & More. Het restaurant is gelegen onder het bioscoopcomplex Siniscoop. Oishi Sushi, Grill & More is een all you can eat restaurant, waar je drie uur lang onbeperkt kunt eten.

sized_sized_DSC_0826

Wij gingen alvast een kijkje nemen. Bij aankomst werden we hartelijk ontvangen door zaakvoerster Xiaomei Zhu, die ons vergezelde naar onze tafel. Het restaurant oogt met zijn zwart, rode en bruine tinten modern en strak, maar is zeer rustgevend en gezellig om te zitten. De grote bar en de kristallen luchters zijn echte eyecatchers. De grote ramen zorgen ervoor dat iedereen zicht heeft op het levendige stationsplein.

sized_sized_DSC_0844

We kregen geen traditionele menukaart maar een tablet. In vijf ronden mag je per persoon 5 gerechten bestellen, dus je kan 25 gerechten per persoon bestellen.  Het was niet gemakkelijk om een keuze te maken uit de uitgebreide kaart met meer dan 100 gerechten, die ook met een foto op de tablet afgebeeld staan.

Op het menu staan warme en koude gerechten, onder andere de traditionele ‘Miso soep’ en de typische Japanse ‘bamisoep’, ‘gyoza’, een Japanse ravioli gevuld met kip en groenten, Yakitori of kleine spiesjes vlees, ‘chuka Wakame’, zeewier en ‘Edaname’ baby sojabonen.

Ook is er een groot aanbod aan verschillende sushi’s zoals Nigiri, Maki, Gunkan en Temaki. Wat houdt ons tegen? We mogen 25 gerechtjes per persoon bestellen, dus we laten ons eens gaan!

De eerste ronde bestelden we verschillende soorten Sushi. Met een druk op de knop werd onze bestelling naar de keuken verzonden en begon chef Maosem Su en zijn team aan onze bestelling. Op de tablet verscheen een klokje dat startte op 15 minuten. Wanneer de 15 minuten om waren, konden we terug een bestelling doorgeven.

Na een korte wachttijd werd onze Sushi geserveerd, mooi gepresenteerd op een houten schotel met een echte bloem, het geheel oogde echt mooi.

sized_sized_DSC_0909

We gingen aan de slag met onze stokjes, wat in het begin een beetje stroef verliep, en proefden Nigiri St. Jacobsschelp, bestaande uit schijfjes St. Jacobsvrucht geserveerd op een bedje van rijst. Ook de typische Maki mocht ook niet ontbreken, we kozen voor ‘California’: een sushi roll gevuld met komkommer, avocado en krab, ‘Sake Cheese’, met ham en kaas en een speciale sushi roll ‘Banaan met Kokos’.

We proefden ook nog een voor mij onbekende ‘Gunkan Tobiko’, Sushi omringt met een nori vel en afgewerkt met een topping. Deze Gunkan had een topping van viskuit. De Temaki is een Sushi waarbij een norivel op een puntzak gevouwen wordt en gevuld met groenten, rijst en vlees of vis. Wij kozen voor ‘Temaki Garnaal’. De sojasaus, gember en wasabi werd apart geserveerd zodat je zelf naar believen kan nemen.

sized_sized_DSC_0995
Lamsspiesjes

De tweede ronde bestond uit een heerlijke lamsspies, Udon soep en mini loempia’s. Uit de selectie Sarada’s kozen we Beef en sla sarada: een fris en smaakvol gerechtje en een Fresh Spring Roll Kip, geserveerd met een sausje van de chef.

In de volgende rondes proefden we de kleine spiesjes met rundvlees, kip, scampi en lamsvlees. Iedere soort had zijn eigen kruiding en sausje. De Teppanyaki Beef werd geserveerd op een ijzeren plaat. De serveerster begoot het gerechtje met de saus en draaide het vlees om aan tafel.

Verder genoten we van Zeetong met knoflookboter, Tempura Garnaal, Garnalenkroket, Inktvisringen in beslag, Sesambolletjes, Beefroll met asperges, Beef van de bakplaat en Lamskoteletjes.

sized_sized_DSC_0939
Zeetong met knoflookboter

Sashimi, plakjes rauwe vis, kunnen ook besteld worden maar zitten niet in de prijs inbegrepen. Om af te sluiten kan je nog genieten van roomijs of een heerlijke koffie of thee.

Mijn eerste gedacht was 25 gerechtjes per persoon, dat gaat er gemakkelijk in. Maar wij als grote eters hebben het niet gehaald. Na drie uur genieten was het tijd om huiswaarts te keren. De rekening kon je vragen met een simpele druk op de tablet. Er werd ons gevraagd of onze auto op B-Parking stond onder de bioscoop, want dan mag je 2 uur lang gratis parkeren.

Japan is niet alleen het land van de rijzende zon, maar ook het land van de heerlijke keuken. Oishi betekent ‘heerlijk’ in het Japans. Een naam die goed gekozen is, want bij Oishi Sushi, Grill & More kan je genieten van de heerlijkste Oosterse specialiteiten. Ieder gerecht wordt met verse kwalitatieve producten à la minute bereid door chef Maosem Su en zijn team.

sized_sized_DSC_0918

De gerechtjes worden mooi gepresenteerd op kleine bordjes, zodat je veel kan proeven van de kaart en het is ideaal om de gerechten te delen. Want wat is er nu gezelliger dan gerechtjes delen met je tafelgenoten? Niet alleen het eten is er top, ook de bediening is fantastisch. Bij Oishi Sushi, Grill & More is men tegen voedselverspilling. Voor de gerechten die niet opgegeten worden, wordt er een kleine meerprijs aangerekend.

Bij Oishi Sushi, Grill & More zijn de prijzen uiterst schappelijk.Van maandag t.e.m. zaterdag kun je tussen 12:00u en 15:00u genieten van een lunch met keuze uit meer dan 80 gerechten voor de prijs van € 16,00. Elke avond en op zondagmiddag kun je dineren met keuze uit meer dan 100 gerechten inclusief ijs voor slechts € 26,00. In de prijs zijn geen dranken inbegrepen.

Voor kinderen is er een speciaal tarief en kinderen onder de vier jaar eten gratis. Studenten krijgen op vertoon van hun studentenkaart een korting. Op dinsdag is het restaurant gesloten, behalve op feestdagen. Heb je geen zin of geen tijd om op restaurant te gaan en wil je toch een heerlijke sushi? Dan kun je kiezen uit twee takeaway boxen gevuld met sushi om thuis te genieten.

Meer info op de facebookpagina Sint Niklaas Oishi

Bekijk HIER onze fotospecial

 

Advertenties