Met de stad Sint-Niklaas naar Aarschot

Op zaterdag 13 oktober 2018 organiseert stad Sint-Niklaas op grote vraag van het publiek opnieuw een stadsreis. De bestemming van dit jaar is Aarschot.

Aarschot is de parel van het Hageland

Op een steenworp van Leuven en Diest ligt Aarschot. Een groene stad langs de Demer, verscholen tussen de glooiende heuvels van het Hageland.

Aarschot, een culturele belevenis

Sinds mensenheugenis liggen kunst en cultuur Aarschot nauw aan het hart. Cultuurliefhebbers worden verwend met het royale aanbod van bezienswaardigheden: het Gasthuis, de Gasthuiskapel, de Grote Markt, de Sint-Rochustoren, de ’s Hertogenmolens, het stadspark en – voor meer sportieve deelnemers – de Orleanstoren. Deze bezienswaardigheden ontdek je ’s ochtends met een gids.

Aarschot, beeldenstad

De talrijke standbeelden en monumenten gaven Aarschot de bijnaam ‘Beeldenstad’. Deze kan je op eigen houtje bewonderen met een wandelbrochure. Wie liever langer met een gids op stap gaat, bezoekt de tentoonstelling en wandeling rond de wederopbouw na De Groote Oorlog. Kiezen voor vrije tijd kan ook.

Aarschot in ’t groen

De Demer en zijn meanders vormen een groen lint door het Aarschotse grondgebied. Voeg daarbij de fabelachtige natuurgebieden die Aarschot rijk is en je krijgt een droombestemming voor wandelaars. Als dit je meer aanspreekt, kies dan voor de natuurwandeling naar ’s Hertogenheide.

Proeven van Sint-Niklaas

We sluiten de dag af met een heerlijk streekbiertje uit Belsele of Sinaai of een fris fruitsapje uit Nieuwkerken.

18953277_1921943034717403_5229483912264969147_o

Wat is er inbegrepen?

Voor slechts 10 EUR krijg je van stad Sint-Niklaas het volgende aangeboden:

  • transport per autocar van Sint-Niklaas naar Aarschot en terug
  • toeristische brochure met stadsplan
  • koffie en gebak bij het onthaal
  • geleide stadsverkenning
  • geleide natuur- of historische wandeling naar keuze
  • wedstrijd met streekproductenmanden als prijzen
  • receptie met Sint-Niklase streekproducten

Hoe deelnemen?

De inschrijvingen starten vanaf vrijdag 13 juli 2018 en dit tot zolang er plaatsen beschikbaar zijn. Het aantal plaatsen is beperkt (max. 225 pers.). De deelnameprijs bedraagt 10 EUR per persoon. Vooraf inschrijven bij toerisme Sint-Niklaas is verplicht en kan enkel tegen contante betaling (niet telefonisch of per mail). Inschrijven kan iedere weekdag van 9 tot 12 uur en van 13 tot 17 uur en op zater-, zon- en feestdagen (15 aug.) van 10 tot 16 uur doorlopend. Huisdieren zijn niet toegelaten op de autocars.

Toerisme Sint-Niklaas

Grote Markt 45

9100 Sint-Niklaas

Advertenties