Antwerpen Proeft van donderdag 9 mei (Hemelvaart) tot en met zondag 12 mei in Antwerpen

on

Antwerpen Proeft, als pionier gestart in 2007, geldt als een vaste waarde op de culinaire en toeristische agenda, met bezoekers uit heel België en Nederland. Het publieksfestival heeft in 2024 plaats van donderdag 9 mei (Hemelvaart) tot en met zondag 12 mei, in en rond de Antwerpse Waagnatie.

Gerenommeerde restaurants, sterrenchefs, jong keukentalent en tv-koks bieden op Antwerpen Proeft signatuurgerechten in degustatievorm aan. Nergens anders vind je als bezoeker – helemaal live – op één adres en op één moment zo veel topgerechten voor een fractie van de restaurantprijs.

Toonaangevende speciaalzaken en artisanale namen staan eveneens op de affiche. Gratis kookdemonstraties op de ATAG Live Stage, workshops bij Vins de Bordeaux en Weber en proeverijen zijn andere attracties, net als een onbetaalbaar uitzicht op de Schelde en een bruisende festivalsfeer. Antwerpen Proeft is meer dan gewoon een middag of avondje uit. Het is een unieke culinaire ontdekkingsreis, dicht bij huis, en een feest voor alle zintuigen.

Het evenement heeft sinds 2013 plaats aan de Waagnatie, in de wijk het Eilandje. Met zowel indoor als outdoor overdekte stands van restaurants, bars en terrassen kan Antwerpen Proeft alle weersomstandigheden aan. Van donderdag 9 mei (Hemelvaart) tot en met zondag 12 mei (nationale Moederdag) heet culinair festival Antwerpen Proeft i.s.m. ATAG foodies en lekkerbekken uit heel het land van harte welkom.

Op deze 16de editie nemen heel wat bekende restaurants, chef-koks en culinaire speciaalzaken deel. Als blikvangers gelden driesterrenchef Viki Geunes (restaurant Zilte), sterrenchefs Wout Bru (Le Grand Verre) en Roger van Damme (Het Gebaar), de Joodse chef-kok Tulli Padwa, ster van tv-hit Shalom Allemaal! op Play4, en Gault&Millau’s Chocolatier van het Jaar 2024, Chocoladehuis Boon. Rode draden voor 2024 zijn: gastronomie en fine dining, smaken van het Midden-Oosten (Tulli Padwa, restaurants Little Beirut, Mey en Delrobah) en Antwerpen Proeft als seafoodfestival, waarbij de 15de deelname van sushirestaurant Zaowang opvalt. Verder maken heel wat nieuwe Antwerpse restaurants hun debuut op Antwerpen Proeft.

Meer informatie en tickets: www.proeft.be